Achttienjarig 'monster' Andrey Santos lijkt op weg naar Chelsea

Reacties

Chelsea lijkt de strijd om de komst van Andrey Santos te winnen, zo schrijft The Athletic. Competitiegenoten Manchester City en Newcastle United hebben eveneens interesse in de achttienjarige middenvelder van Vasco da Gama, maar zijn voorkeur lijkt bij Chelsea te liggen.

Achttienjarig 'monster' Andrey Santos lijkt op weg naar Chelsea
© Pro Shots

De onderhandelingen tussen de clubs zouden zich in de afrondende fase bevinden. Bij het bereiken van een persoonlijk akkoord worden geen problemen verwacht en dus lijkt de komst van Santos bijna rond. In het voorbije seizoen, dat vorige maand eindigde, beleefde Santos zijn doorbraak bij Vasco da Gama. Hij speelde 33 wedstrijden voor de club uit de Série B en scoorde 8 keer.

De controlerende middenvelder speelde in 2019 zes wedstrijden voor Brazilië Onder-16 (twee goals) en kwam sinds 2021 tot vier optredens voor de nationale Onder-20, waarin hij ook tweemaal scoorde. Volgens eerdere berichtgeving heeft zijn ontwikkeling ook de aandacht getrokken van Barcelona, maar Chelsea heeft dus de beste papieren. 

Met de komst van Santos trekt eigenaar Todd Boehly opnieuw de portemonnee voor een veelbelovende tiener. In de zomer slaagden The Blues erin om tieners Carney Chukwuemeka (Aston Villa), Cesare Casadei (Internazionale) en Gabriel Slonina (Chicago Fire) los te weken. Laatstgenoemde wordt momenteel verhuurd aan zijn vorige club.

Juninho
Santos wordt in eigen land als een groot talent gezien. Juninho, clublegende van Vasco da Gama en Olympique Lyonnais, noemde Santos recentelijk een 'monster'. 'Ik wil zijn GPS zien, want hij houdt niet op met rennen. Ook op technisch vlak steekt hij erbovenuit. Hij zal niet alleen beter worden dan ik was, hij gaat veel beter worden dan ik was. Hij is een veel completere speler. Ik speelde op mijn achttiende nog niet de helft van zijn wedstrijden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.