Achterhoede Twente tegen Utrecht zeldzaam kwetsbaar

FC Utrecht heeft zondag FC Twente de eerste thuisnederlaag van het seizoen toegebracht. De anders zo solide defensie van de Tukkers bleek zeldzaam kwetsbaar.

Achterhoede Twente tegen Utrecht zeldzaam kwetsbaar

FC Utrecht bracht FC Twente zondag vier keer in verlegenheid (2-4). Dat aantal tegentreffers is vooral opmerkelijk omdat de Tukkers dit seizoen (nog steeds) de beste defensie van de Eredivisie hebben. In de eerste twintig competitieduels werden slechts veertien doelpunten geïncasseerd, waarvan vijf op eigen veld.

In de historie van FC Twente, en voorloper SC Enschede, hebben de Tukkers achttien keer vier treffers moeten incasseren. In twee gevallen had het geen gevolgen voor het resultaat omdat de thuisclub meer scoorde. In 1967 kreeg DOS met 7-4 klop, waar tien jaar eerder PSV met 5-4 verloor in Enschede.

Hoewel vier tegendoelpunten eerder een uitzondering is dan regel in de historie van de Twentse club, hoeft niet ver terug te worden gegaan in de geschiedenis. Heerenveen keerde negen maanden geleden met een 4-3 zege terug uit Enschede. De Friezen namen het stokje over van Ajax dat in maart 2007 vier keer scoorde op bezoek bij de Tukkers.

De Amsterdammers zijn ook verantwoordelijk voor de grootste nederlaag van FC Twente op eigen veld. Op 1 december 1985 verliet Ajax het Diekman Stadion met een 8-1 overwinning.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen