Achilles zet boegbeeld Hendriks uit selectie

Reacties

Thijs Hendriks maakt niet langer deel uit van de selectie van Achilles '29. De 31-jarige aanvaller  is met het oog op de toekomst teruggezet naar de beloftenploeg van de hekkensluiter van de Jupiler League en was daar zelf niet bepaald blij mee.

Achilles zet boegbeeld Hendriks uit selectie

Achilles maakt op de clubwebsite melding van een aanpassing in de selectie van de hoofdmacht, die maandag weer begint met trainen. Het doel van de club is duidelijk: handhaving. 'Er zullen in de transferwindow tot 1 februari een aantal spelers op proef mee gaan trainen. Daarnaast zullen enkele talentvolle spelers van Jong Achilles, te weten Brian Campman, Dani Centen en Imrane Oulad Omar met de eerste groep mee gaan trainen. Dat betekent helaas ook dat een aantal spelers, Simon van Beers, Brian Boogers, Thijs Hendriks en Migiel Zeller, daarvoor plaats moeten maken en voorlopig met Jong Achilles moeten gaan trainen.'

Hendriks had eerder al aangegeven na het lopende seizoen te vertrekken. Dat besluit ligt ook ten grondslag aan de houding van de club. 'Thijs Hendriks heeft mede door zijn drukke agenda al aangegeven na dit jaar een stapje terug te gaan doen', zo luidt de begeleidende uitleg.

Voor Hendriks is het een wrang einde van zijn periode bij de club uit Groesbeek. De aanvaller maakte in het seizoen 2003/04 zijn debuut in het betaald voetbal bij NEC, maar kwam in twee seizoenen niet verder dan vier competitieduels en één treffer. Vervolgens begon een periode van twaalf jaar bij Achilles, waarmee hij in 2012 algeheel amateurkampioen werd. Sinds het seizoen 2013/14 kwam Hendriks met Achilles in de Jupiler League uit. Daarin kwam hij tot 108 competitieduels en 25 treffers. Dit seizoen stond de teller op zestien duels en drie doelpunten. Als het aan de club ligt, blijft het dus daarbij.

Achilles is met slechts vijf punten in negentien optredens de afgetekende hekkensluiter in de Jupiler League. Het gat naar nummer negentien FC Dordrecht is al negen punten, waardoor handhaving nog een hels karwei wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.