AC Milan uitgedund naar Manchester: geen Zlatan op Old Trafford

Reacties

AC Milan-coach Stefano Pioli kan donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United opnieuw geen beroep doen op Zlatan Ibrahimovic. De aanvaller is niet de enige belangrijke speler die ontbreekt bij de Italianen.

AC Milan uitgedund naar Manchester: geen Zlatan op Old Trafford
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Milan kampt met een behoorlijke blessurecrisis. De hoop was dat Theo Hernández en Ante Rebic in ieder geval bij de selectie terug zouden kunnen keren voor de eerste confrontatie met United, maar de twee zijn niet tijdig fit geraakt. Pioli moet niet alleen die twee basisspelers missen, hij kan ook niet beschikken over Mario Mandzukic, Ismaël Bennacer, Hakan Çalhanoglu en dus Ibrahimovic.

Laatstgenoemde staat aan de kant vanwege een bovenbeenblessure. Ibrahimovic liep die kwetsuur op 28 februari op in de uitwedstrijd tegen AS Roma en is sindsdien niet meer in actie gekomen. Het is nog onduidelijk wanneer de 39-jarige Zweed zijn rentree kan maken. Wél is helder dat Milan het aflopende contract van de blikvanger graag wil verlengen. Ibrahimovic staat dit seizoen na 21 optredens in de verschillende competities alweer op zestien goals.

De Europa League-confrontatie met United had voor Ibrahimovic een mooi weerzien met de Engelsen kunnen betekenen. Hij speelde tussen 2016 en begin 2018 voor The Red Devils, die door de blessureproblemen bij Milan de duidelijke favoriet zijn voor het tweeluik in de achtste finale van de Europa League.

Manchester United
United-manager Ole Gunnar Solskjaer kan bij de thuiswedstrijd tegen Milan niet beschikken over Donny van de Beek. De ex-Ajacied heeft langer nodig voor zijn herstel van een spierblessure. Bij de nummer twee van Engeland ontbreken ook David De Gea, Paul Pogba en Juan Mata, terwijl Edinson Cavani en Marcus Rashford nog twijfelgevallen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.