AC Milan slaat dubbelslag met Laxalt en Castillejo

Reacties

AC Milan heeft op Deadline Day van de Italiaanse transfermarkt twee nieuwkomers aan de selectie toegevoegd. Vleugelspeler Diego Laxalt is overgenomen van Genoa en daarnaast nemen de Milanezen Samu Castillejo over van Villarreal.

AC Milan slaat dubbelslag met Laxalt en Castillejo

Laxalt, die op de gehele linkerflank uit de voeten kan, meldde zich woensdagavond al in het teamhotel van Milan. Donderdagochtend kwam hij zonder problemen door de medische keuring en aansluitend rondde hij zijn transfer af. Milan betaalt volgens Italiaanse media veertien miljoen euro voor Laxalt. Dit bedrag kan door bonussen nog oplopen naar achttien miljoen euro.

Laxalt (25) was al eens eerder in Milanese dienst. De Uruguayaanse international maakte in 2013 de overstap van Defensor naar Internazionale. Laxalt speelde echter geen enkele officiële wedstrijd voor Inter en werd na verhuurperiodes bij Bologna, Empoli en Genoa verkocht aan laatstgenoemde club. Vorig seizoen was hij in 34 officiële duels goed voor vier goals en drie assists.

Castillejo speelt in principe aan de andere flank. De 23-jarige rechtsbuiten komt over van Villarreal, waar hij de afgelopen drie seizoenen onder contract stond. Eerder speelde de Spanjaard voor Málaga. Als onderdeel van de deal vertrekt Carlos Bacca definitief naar Villarreal. De Spanjaarden huurden de Colombiaanse spits het afgelopen seizoen al van Milan.

Laxalt en Castillejo zijn de achtste en negende nieuwkomers bij Milan van deze zomer. Mattia Caldara, Gonzalo Higuaín, Pepe Reina, Alen Halilovic, Ivan Strinic, Fabio Borini (werd al gehuurd van Sunderland) en Tiemoué Bakayoko gingen hen voor. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.