Chelsea laat peperdure Bakayoko na één seizoen alweer vertrekken

Reacties

AC Milan heeft Chelsea en Tiemoué Bakayoko van elkaar verlost. De Milanezen huren de Franse middenvelder voor één seizoen van de Londenaren en hebben tevens een optie tot koop bedongen.

Chelsea laat peperdure Bakayoko na één seizoen alweer vertrekken

Chelsea betaalde in de zomer van 2017 liefst veertig miljoen euro aan AS Monaco voor Bakayoko. De 23-jarige middenvelder is daarmee de op vijf na duurste aankoop uit de historie van The Blues. Die transfersom kon hij in zijn eerste seizoen in Londen niet waarmaken.

Hoewel Bakayoko in totaal 43 officiële duels speelde voor Chelsea, was hij bepaald geen sterkhouder in de formatie van Antonio Conte en deelde hij in de malaise van een teleurstellend seizoen, dat nog wel werd afgesloten met het winnen van de FA Cup.

Sinds de komst van Maurizio Sarri is het perspectief van Bakayoko op speeltijd erg vertroebeld. De Italiaan haalde met Jorginho en Mateo Kovacic twee nieuwe middenvelders die met hun pass-kwaliteiten veel beter in de nieuwe speelstijl passen dan Bakayoko. Omdat Chelsea met N'Golo Kanté, Cesc Fàbregas, Ross Barkley en Ruben Loftus-Cheek bovendien over legio middenvelders beschikt, mocht Bakayoko vertrekken.

AC Milan bood uitkomst. In Milaan is hij na Mattia Caldara, Gonzalo Higuaín, Pepe Reina, Alen Halilovic, Ivan Strinic en Fabio Borini (werd al gehuurd van Sunderland) de zevende zomeraanwinst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.