AC Milan raakt in extra tijd de paal en kan superserie Salzburg niet beëindigen

AC Milan heeft dinsdag genoegen moeten nemen met een punt tegen Red Bull Salzburg. In blessuretijd was Rafael Leão nog erg dicht bij de winnende goal, maar hij raakte de paal. Zo breidt Salzburg een bijzondere reeks verder uit.

Red Bull Salzburg
1 - 1
AC Milan
AC Milan

Salzburg maakte vorig seizoen indruk in de Champions League en bleef toen ongeslagen in de eigen Red Bull Arena. De groepswedstrijden tegen Lille, VfL Wolfsburg en Sevilla werden allemaal gewonnen en in de knock-outfase hield Salzburg Bayern München op een 1-1 gelijkspel. Een ontluisterende 7-1 nederlaag in Zuid-Duitsland maakte toen een einde aan de Europese reis.

Dit seizoen mocht Salzburg zich weer melden in het miljardenbal en ook van Milan werd niet verloren in eigen huis. Noah Okafor zette de Oostenrijkers na een klein halfuur zelfs op voorsprong, maar deze goal werd vlak voor rust weggepoetst door Alexis Saelemaekers. Hij scoorde uit een counter en op aangeven van Leão. De spits raakte in blessuretijd met een van richting veranderd schot nog de paal en dus droop Milan, waar Sergino Dest als invaller was gedebuteerd, teleurgesteld af.

Eerder op deze dinsdag won in de poule van Milan en Salzburg Dinamo Zagreb met 1-0 van Chelsea: