AC Milan moeiteloos langs Bari in Coppa Italia

Een prima spelend AC Milan heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de laatste acht in de Coppa Italia. De ploeg versloeg Bari met 3-0.

Meest opvallende gezicht bij de opstelling van AC Milan was Antonio Cassano. De van Sampdoria overgekomen aanvallende middenvelder claimde zijn eerste basisplaats bij de Rossoneri. Die keuze bleek een juiste. Samen met zijn kompanen in de frontlinie - Zlatan Ibrahimovic en Robinho - maakten ze het leven van de Bari-verdedigers continu zuur.

Na negentien minuten leverde dat de eerste treffer op. Robinho vond Ibrahimovic die beheerst voor de openingstreffer zorgde. Na nog wat kansen gehad te hebben zorgde Alexander Merkel kort voor rust voor een nog veiligere marge. Cassano stuurde Robinho weg en de Braziliaan legde klaar voor Merker die hard en doeltreffend uithaalde.

Kort na de 2-0 kreeg Bari zijn grootste kans van de wedstrijd. Vitalii Kutuzov, een voormalig aanvaller van Milan, kon van dichtbij raak schieten, maar schoot onbeholpen over. Twinitg minuten na rust stelde Merkel Robinho in staat om een prima wedstrijd te bekronen met een doelpunt. De dribbelaar faalde niet en zorgde voor de 3-0 eindstand. Foto: VI Images