AC Milan biedt uitkomst voor Higuaín na komst Ronaldo

Reacties

Gonzalo Higuaín speelt komend seizoen op huurbasis voor AC Milan. De dertigjarige spits komt over van Juventus, waar zijn perspectief was vertroebeld door de komst van Cristiano Ronaldo. Milan en Juventus maakten de deal donderdag wereldkundig.

AC Milan biedt uitkomst voor Higuaín na komst Ronaldo

Juventus-directeur Giuseppe Marotta bevestigde eind juni al dat een vertrek van Higuaín bespreekbaar was, omdat de concurrentie in de voorhoede flink is toegenomen door de komst van Ronaldo. Milan profiteert daarvan en huurt de Argentijn voor een bedrag van 18 miljoen euro het komend seizoen van Juventus. Daarnaast hebben de Rossoneri een optie tot koop van 36 miljoen euro bedongen.

Higuaín speelde twee seizoenen voor Juventus, waarin hij in 105 optredens tot 55 goals en twaalf assists kwam. In 2016 kwam hij voor 90 miljoen euro over van Napoli. Inmiddels is Higuaín verdrongen als Juve's recordaankoop door Ronaldo, die voor 100 miljoen euro overkwam van Real Madrid.

Het akkoord over Higuaín, die ook in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea stond, is onderdeel van de onderhandelingen tussen de twee clubs over drie spelers. Naast Higuaín waren daarin verdediger Leonardo Bonucci en Mattia Caldara onderwerp van gesprek.

Bonucci keert na een jaar terug in Turijn, in een ruildeal met gesloten beurzen waarbij Caldara de omgekeerde weg bewandelt. Juventus nam de 24-jarige verdediger in januari 2017 over van Atalanta Bergamo, waarvoor hij nog anderhalf jaar op huurbasis speelde. Caldara speelde daardoor geen enkele officiële wedstrijd voor De Oude Dame.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.