Pikante terugkeer Bonucci bij Juve door bijzondere ruildeal

Reacties

Leonardo Bonucci keert na een jaar bij AC Milan terug bij Juventus. De clubs hebben elkaar gevonden in een deal met gesloten beurzen waarbij Mattia Caldara de omgekeerde weg bewandelt.

Pikante terugkeer Bonucci bij Juve door bijzondere ruildeal

Bonucci was het pronkstuk van de zomerse renovatie die vorig jaar plaatsvond bij Milan, dat een elftal aan versterkingen haalde en liefst 42 miljoen euro betaalde voor de inmiddels 31-jarige verdediger. Bonucci kreeg gelijk de aanvoerdersband bij de Rossoneri, die na een zwakke start onder Vincenzo Montella en een kleine inhaalslag onder Gennaro Gattuso nog op een enigszins respectabele zesde plaats in de Serie A eindigden.

De captain maakte weinig indruk bij Milan en sprak vorige maand zijn wens voor een terugkeer naar Turijn uit. Daar speelde Bonucci al negen jaar. Zijn rentree bij De Oude Dame is zeer opmerkelijk. De bekoelde relatie met trainer Massimiliano Allegri, die nog altijd op zijn post zit, dreef hem vorig jaar naar de uitgang.

Milan krijgt in de vorm van Caldara een van de grootste verdedigende talenten uit Italië terug voor Bonucci. De 24-jarige centrale verdediger werd in juli nog gepresenteerd bij Juventus, dat hem al in januari 2017 voor 19 miljoen euro overnam van Atalanta Bergamo. Daar speelde Caldara nog anderhalf jaar op huurbasis, waardoor de eenvoudig international geen enkele officiële wedstrijd voor Juventus speelde.

Naast de ruil met Bonucci en Caldara doen Juventus en AC Milan nog meer zaken. Juve-spits Gonzalo Higuaín vertrekt naar Milan, in een huurconstructie ter waarde van 18 miljoen euro. Het akkoord bevat ook een optie tot koop ter waarde van 36 miljoen euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.