AC Milan al na 24 minuten klaar met Sampdoria

Het thuisduel met Sampdoria zette AC Milan om in de vijfde competitiezege op rij (3-0). Al na 24 minuten was de eindstand bereikt, onder meer dankzij een treffer van Clarence Seedorf.

Bij de thuisploeg begon Marco Borriello in de basis ten koste van Klaas-Jan Huntelaar, Clarence Seedorf mocht wel vanaf het eerste fluitsignaal meespelen. AC Milan begon furieus aan de wedstrijd. Al na 58 seconden stond het 1-0 door Borriello, die een voorzet van Ronaldinho binnenkopte.

In de 21ste minuut maakte Seedorf er 2-0 van. Opnieuw op aangeven van Ronaldinho schoot hij de bal hard en hoog binnen. Nog geen twee minuten later maakte Pato er zelfs 3-0 van. De Braziliaan had kort daarvoor een grote kans gemist, maar na voorbereidend werk van Borriello maakte hij Milans derde.

Het bleek de laatste treffer van de wedstrijd, die Milan simpel uitspeelde. Huntelaar loste in de 68ste minuut Borriello nog af, maar de spits kwam in de resterende speeltijd niet meer tot scoren. De overwinning kwam niet meer in gevaar, waardoor Milan de derde plaats vasthoudt in de Serie A.