Absentie Mbappé roept vragen op: 'Stop met de sciencefiction'

Reacties

En weer liet Paris Saint-Germain een kans liggen de Franse titel te prolongeren. De afwezigheid van Kylian Mbappé deed zich in sportief opzicht voelen.

Absentie Mbappé roept vragen op: 'Stop met de sciencefiction'

Mbappé ontbrak woensdag op het appèl in Nantes (3-2). De absentie was voer voor discussie en speculatie. De Franse international had zich zondag immers uiterst kritisch uitgelaten over zijn medespelers na het echec tegen Lille, dat de aanstaande kampioen met 5-1 te kijk zette. De verwijdering uit de wedstrijdselectie werd gezien als een reactie van trainer Thomas Tuchel op de openlijke kritiek van Mbappé.

Het bleef bij speculeren over de werkelijke achtergrond van de absentie. Tuchel wilde ook na de pijnlijke nederlaag tegen FC Nantes niet te veel woorden vuil maken aan de situatie van Mbappé. 'Het is mijn beslissing. Ik hoef hier geen uitleg te geven. Was het een straf? Waarom zou het een straf zijn? Stop met de sciencefiction. Het was geen sanctie.'

Dan was het misschien geen straf, maar de werkelijke reden bleef giswerk. Van de PSG-vedettes als Neymar, Edinson Cavani en Ángel Di María is Mbappé de enige die de laatste weken wel thuis geeft en niet wordt geplaagd door blessures. Juist in die waslijst van afwezigen schuilt mogelijk de verklaring. Over ruim een week staat een prijs op het spel in de finale van de Coupe de France tegen Stade Rennes. Gezien de nog immer uiterst comfortabele voorsprong in de titelstrijd kan PSG het zich veroorloven de Franse ster de rust te gunnen om alle risico's uit te bannen.

Tuchel beseft dat hij Mbappé nodig heeft om de Coupe de France te pakken. Na het duel met Nantes haalde hij uit naar zijn spelers. 'We speelden zeer slecht en hebben terecht verloren. Normaal gesproken sta ik achter mijn spelers en verdedig ze als ze de juiste instelling hebben. Maar dat is nu niet mogelijk.' Het waren woorden vergelijkbaar met de kritiek van Mbappé. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.