Sterrenloos PSG moet kampioensfeest nog verder uitstellen

Paris Saint-Germain moet nog langer wachten op het kampioenschap in Frankrijk. De formatie van trainer Thomas Tuchel verloor woensdag van FC Nantes, nadat Lille afgelopen zondag al met 5-1 te sterk was bij de tweede poging van PSG om de titel binnen te slepen.

Nantes
Nantes
3 - 2
PSG
PSG

PSG kampt al langer met een gehavende selectie, waarover Tuchel al eerder zijn beklag deed. Sterren als Neymar, Edinson Cavani en Ángel Di María ontbraken wegens blessures, terwijl Juan Bernat en Marco Verratti geschorst waren. Kylian Mbappé werd door Tuchel buiten zijn selectie gelaten, volgens Franse media zouden de twee een conflict hebben. Ook Thomas Meunier, Marquinhos en Thiago Silva waren er niet bij tegen Nantes.

De fans van PSG stonden middels een spandoek in het uitvak stil bij de brand in de Notre Dame van maandag. Het was Nantes dat in de beginfase de eerste mogelijkheden kreeg, maar PSG opende de score. Dani Alves - met keeper Gianluigi Buffon een van de weinige inzetbare sterren - kreeg de bal van Leandro Paredes en haalde vanaf een meter of 25 hard uit. De Braziliaan zag de bal in de kruising vliegen: 0-1. Nantes nam de controle daarna echter weer over en kwam vliegensvlug op gelijke hoogte via Diego Carlos, die raak kopte uit een hoekschop.

Vlak voor rust volgde de voorsprong voor Nantes. Kalifa Coulibaly troefde Thilo Kehrer af en via Samuel Moutoussamy kwam de bal terecht bij Waris Majeed, die simpel binnentikte. Zo ging Nantes feestend de rust in en kwam de ploeg er ook feestend uit, want na 52 minuten was het weer raak. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt door de defensie van PSG, waarna de bal via Diego Carlos in het doel dwarrelde: 3-1.

PSG moest zo in de achtervolging om nog drie keer te scoren, want alleen de winst volstond voor de titel. Als Tuchel wat extra stootkracht had willen inbrengen, kwam hij van een koude kermis thuis. Naast keeper Alphonse Areola zaten namelijk relatief onbekende namen als Colin Dagba, Eric Junior Dina Ebimbe, Metehan Güclü en Isaac Hemans Arday op de vijfmansbank. Een van de weinige kansen voor PSG na rust was voor Eric Maxim Choupo-Moting, die de paal raakte. Uiteindelijk maakte invaller Güclü er nog wel 3-2 van, maar verder dan dat kwam PSG niet.

PSG heeft nu na 32 wedstrijden een voorsprong van zeventien punten op nummer twee Lille. De volgende kans om het kampioenschap binnen te halen volgt komende zondag als AS Monaco op bezoek komt. Ook dan volstaat alleen een overwinning. Lille speelt eerder op de dag al tegen Toulouse. Lille moet winnen om een kampioenschap van PSG in ieder geval voor even nog uit te stellen.