Aboukhlal en Van den Boomen helpen Toulouse naar kwartfinale

Reacties

Het gepromoveerde Toulouse blijft voor spektakel zorgen in Frankrijk. Zaterdag joeg de ploeg uit Zuid-Frankrijk kampioen Paris Saint-Germain nog de stuipen op het lijf, woensdag drong Toulouse overtuigend door tot de kwartfinale van de Coupe de France ten koste van Stade Reims.

Aboukhlal en Van den Boomen helpen Toulouse naar kwartfinale
© Pro Shots
Toulouse
Toulouse
3 - 1
Reims
Reims

Al in de eerste helft werd een beslissende marge opgebouwd. Een eigen goal van Reims-doelman en een treffer van de Marokkaanse oud-AZ'er Zakaria Aboukhlal zorgden al voor rust voor een ruime voorsprong. Na de pauze bracht nog maar eens een assist van Branco van den Boomen de ploeg van Philippe Montanier in veilige haven.

Thijs Dallinga werd na een uur gewisseld, de man die Excelsior richting de Eredivisie hielp kwam in deze wedstrijd niet tot scoren. Dat lukte ook Stijn Spierings (vervangen in de slotfase) niet. In blessuretijd was een andere landgenoot nog betrokken bij de eretreffer: Kaj Sierhuis verzorgde de assist op Jens Cajuste, die voor de statistieken nog 3-1 liet aantekenen.

Toulouse staat zodoende bij de laatste acht in het Franse bekertoernooi. Dat lukte twee jaar geleden ook, destijds blameerde de ploeg zich door van vierdedivisionist GF Albanais te verliezen. Verder dan de halve finale reikte Toulouse sowieso nog nooit in het bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.