Aanwinst Aursnes legt uit waarom hij voor Feyenoord heeft gekozen

Reacties

Fredrik Aursnes begint vol verwachting aan zijn avontuur bij Feyenoord. De 25-jarige Noor informeerde bij landgenoot Marcus Holmgren Pedersen al naar de omstandigheden in Rotterdam.

Aanwinst Aursnes legt uit waarom hij voor Feyenoord heeft gekozen
© Imago

Feyenoord presenteerde Aursnes deze dinsdag als nieuwe aanwinst. De middenvelder heeft een driejarig contract getekend en komt over van Molde FK, de Noorse topclub waar Feyenoord ook Pedersen al van oppikte.

'Ja, ik heb met hem gesproken voordat ik een beslissing maakte', zegt Aursnes tegenover Feyenoord TV over het contact met de ploeggenoot die hij weer treft. 'Het is fijn om al iemand hier te kennen. Hij heeft het erg naar zijn zin en adviseerde me om naar Feyenoord te komen.'

Aursnes vertelt met Slot en de Feyenoord-leiding te hebben gesproken: 'Dat waren fijne gesprekken. De speelwijze, de manier van denken en de supporters hier spreken me erg aan.' Over zijn kwaliteiten zegt de kersverse Feyenoorder het volgende: 'Ik ben een box-to-box-speler die hard werkt en veel in beweging is. Verder heb ik een goede pass in huis.' Aursnes zegt snel klaar te zijn voor zijn debuut. Hij heeft wedstrijdritme, want in Noorwegen is de competitie in volle gang en speelde hij zondag nog negentig minuten voor Molde FK.

Aursnes sluit deze week aan bij de Feyenoord-selectie en gaat met rugnummer 17 spelen. De Rotterdammers werken toe naar de eerste Eredivisie-wedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg van Slot speelt zondag uit tegen Willem II (aftrap 16.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.