Aanstelling Hiddink leidt tot onrust: wat gebeurt er met Bicentini?

Reacties

De aanstelling van Guus Hiddink als trainer van het nationale elftal van Curaçao heeft voor onduidelijkheid gezorgd. Het contract van de huidige bondscoach, Remko Bicentini, loopt immers nog door tot het WK 2022.

Aanstelling Hiddink leidt tot onrust: wat gebeurt er met Bicentini?
© Pro Shots

Bicentini werd in de zomer van 2016 aangesteld als opvolger van Patrick Kluivert. Afgelopen jaar stuntte hij met Curaçao door voor het eerst in de historie door te dringen tot de kwartfinale van de Gold Cup. Een jaar eerder al verlengde hij zijn contract tot 2022.

'Ik ben heel blij, hier spreekt veel vertrouwen uit. We zijn de laatste jaren goed bezig en dit is een beloning waar ik trots op ben. Nu willen we doorpakken en ons nog verder ontwikkelen', zei Bicentini destijds.

De missie is om met Curaçao het WK in Qatar te halen en de start was goed. Het land zit in de hoogste poule van de Nations League. Wat dat betreft is de aanstelling van Hiddink opmerkelijk, ook omdat er niets gecommuniceerd is over de gevolgen voor Bicentini. Het roept een hoop vragen op.

'Het ligt misschien niet voor de hand, maar het was moeilijk om "nee" te zeggen', gaf Hiddink vrijdag aan. 'Curaçao heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ik wil de spelers en staf graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Curaçao
Meer over Curaçao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.