Curaçao strikt Hiddink als bondscoach én technisch directeur

Reacties

Guus Hiddink pakt zijn loopbaan als trainer weer op. De 73-jarige ex-bondscoach van het Nederlands elftal gaat de nationale ploeg van Curaçao leiden als bondscoach en technisch directeur.

Curaçao strikt Hiddink als bondscoach én technisch directeur
© Pro Shots

'Het ligt misschien niet voor de hand, maar het was moeilijk om "nee" te zeggen', gaf Hiddink aan FOX Sports uitleg over zijn nieuwe klus. 'Curaçao heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ik wil de spelers en staf graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder.'

Hiddink tekent een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar. Hedwiges Maduro krijgt een rol als adviseur van de voetbalbond. Wat de rol wordt van Remko Bicentini, die in 2016 aantrad als bondscoach, is onbekend. 

Voor Hiddink is het zijn eerste klus sinds zijn Chinese avontuur. In september 2019 kwam een voortijdig einde aan zijn klus als coach van de Chinese olympische ploeg. De Achterhoeker was als bondscoach eerder actief bij Nederland, Turkije, Rusland, Australië en Zuid-Korea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Curaçao
Meer over Curaçao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.