Aanhoudende vragen over toekomst bij Real irriteren Ancelotti

Reacties

De toekomst van Carlo Ancelotti bij Real Madrid blijft het onderwerp van gesprek. Gaat hij nu aan de slag als bondscoach van Brazilië of verlengt hij zijn aflopende contract in Spanje? Zelf weigerde de Italiaanse trainer duidelijkheid te verschaffen.

Aanhoudende vragen over toekomst bij Real irriteren Ancelotti
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 2
Napoli
Napoli

En tot die tijd zal het speculeren blijven doorgaan. In Brazilië gaan ze er nog altijd vanuit dat Ancelotti komende zomer tijdens de Copa América de leiding heeft over de Selecão, maar in Spanje verschenen deze week weer berichten over een op handen zijnde contractverlenging. En Mundo Deportivo bracht de 64-jarige Italiaan zelfs in verband met Manchester United, als mogelijke vervanger van Erik ten Hag.

Gezien al die ontwikkelingen was het te verwachten dat Ancelotti dinsdag tijdens zijn perspraatje richting het Champions League-duel met Napoli vragen zou krijgen over zijn toekomst. De trainer reageerde enigszins geïrriteerd. 'Ik geef je de kans om een nieuwe vraag te stellen.' Toen al snel een volgende vraag volgde over een nieuw contract, herhaalde Ancelotti: 'Ik praat niet over mijn toekomst.'

Of hij net als Diego Simeone, die dinsdagavond op bezoek bij Feyenoord zijn honderdste wedstrijd in de Champions League zal coachen, vijftien jaar voor dezelfde club zou willen werken, ging Ancelotti eveneens niet op in. 'Dat weet ik niet. Simeone is een speciaal geval, net als Ferguson en Wenger. Felicitaties aan Simeone, maar het is niet normaal', omzeilde Ancelotti ook die vraag vakkundig.

Pas toen hij werd geconfronteerd met de woorden van Dani Carvajal, die Real tijdens het persmoment aanraadde om de verbintenis van Ancelotti te verlengen, ontdooide de meervoudig Champions League-winnaar. 'Hij heeft gelijk', lachte Ancelotti. 'Ik heb ook aangeraden om het contract van Carvajal te verlengen tot 2030. We hebben een goed woordje gedaan voor elkaar bij de club. Grapje.'

Modric
Ancelotti bevestigde dat Luka Modric woensdagavond niet in actie komt tegen Napoli. Real wil geen risico's nemen met de 38-jarige Kroaat, die afgelopen zondag geblesseerd uitviel tegen Cádiz. Op het middenveld ontbraken met Eduardo Camavinga en Aurélien Tchouaméni al twee spelers, nu wordt de spoeling nog wat dunner. Spelmaker Brahim Díaz is wel weer fit. 

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
6
0
0
16-7
+9
18
2
Napoli
6
3
1
2
10-9
+1
10
3
Sporting Braga
6
1
1
4
6-12
-6
4
4
Union Berlin
6
0
2
4
6-10
-4
2
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer C. Ancelotti
Meer over C. Ancelotti
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.