23 oktober: dag van hoogstandjes en festiviteiten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

23 oktober: dag van hoogstandjes en festiviteiten

 • Het is vandaag 23 oktober en die dag zorgde in de voetbalwereld nog al eens voor sensatie. Wellicht dat de slogan 'Why always me?' een belletje doet rinkelen. Laten we in ieder geval hopen dat de 6-1 van 2011 geen voorbode is voor komende zondag voor het Manchester United van Louis van Gaal.

Zlatan Ibrahimovic had twee jaar geleden op 23 oktober ook een aardig dagje.

• En 23 oktober is ook de dag dat een van de grootste voetballers ooit geboren werd. Vijfenzeventig jaar geleden om precies te zijn. Een ode aan Pelé.

Ajax heeft een fraaie mijlpaal bereikt. Twee miljoen volgers op Facebook. En dat wordt gevierd met een ludiek filmpje…

Een bijzondere mijlpaal! Dank jullie wel!A special milestone! Thank you!#wijzijnajax

Posted by AFC Ajax on vrijdag 23 oktober 2015

• Hoewel de meningen er over verdeeld zijn is het maar goed voor Ajax dat de Amsterdammers zich voor de mijlpaal niet gewend hebben tot de Braziliaan Dani Alves, die niet te beroerd is om in een ode aan de Braziliaanse muziek zijn illustere landgenoten te volgen. Wij houden het erop dat de rechtsback van Barcelona beter kan voetballen.

Beluister hier het muzikale hoogtepunt van Dani Alves.

'Je moet er niet te lang bij stilstaan.'
• Bij PSV werden zes van de tien laatste penalty's gemist. Luuk de Jong zag hoe de laatste inzet van Jürgen Locadia tegen VfL Wolfsburg geen doel trof. Van een strafschoppenprobleem wil de spits evenwel niets weten. (NOS)

• Soms zijn woorden niet nodig. Een beetje uitleg wel. Dit is de Deense Anton Egholm (19), die namens FC Holte in een oefenduel een kunststukje in petto had. En omdat deze Rabona zo mooi is doen we er ook nog eentje van Dolev Haziza (op de training bij Bnei Yehuda) bij.

• Daar sta je dan, moeten de spelers en staf van Carpi gedacht hebben. De Serie A-debutant deelt het Stadio Alberto Braglia met Modena (Serie B). Trainen zat er dinsdag niet in voor de nummer negentien van de Serie A. Alles was immers dicht op het complex. Ondertussen is de rel onderwerp van gesprek in Italië. Carpi stelt namelijk dat de bijdrage door Modena is gebruikt om schulden af te lossen. Daar wil de Serie B-club weer niets van weten. Er zou immers sprake zijn van stelselmatige nalatigheid bij het betalen. Omdat de partijen nog geen centimeter dichter bij elkaar zijn gekomen, lijkt trainen er voor Carpi voorlopig niet in te zitten. En laat Carpi nou net komende zaterdag thuis moeten spelen. Overigens wordt het stadion gedeeld omdat de eigen thuisbasis (Stadio Sandro Cabassi) niet aan de Serie A-eisen voldoet.

'Feyenoord doet nu echt mee en ze stralen het ook uit.'
• Hoewel hij door een breuk in het verleden niet meer in De Kuip komt, ziet Leo Beenhakker Feyenoord graag kampioen worden. 'Ik ben niet rancuneus. Ik heb al eens een grapje gemaakt tegen Giovanni van Bronckhorst. Als je wint, kom ik die Schaal brengen', aldus de voormalige coach van de Rotterdammers, die gebrouilleerd raakte met de huidige leiding van de club (NOS).

'Ik concurreer niet met Ronaldo, ik wil het beste voor de teams waarin ik speel. Ik denk dat dat voor hem ook zo is.'
Lionel Messi zegt niet bezig te zijn met een strijd met Cristiano Ronaldo. Of de vedette van Real Madrid ook zo tegen de superster van Barcelona aankijkt, is maar de vraag. 'Maar ik denk dat hij er net zo over denkt', aldus de momenteel geblesseerde Messi. (Yahoo!)

'Ik weet nog wel dat wij met Bayern tegen 1860 München speelden, maar zij waren niet zo goed als City.'
• Voor Bastian Schweinsteiger staat zondag de Manchester-derby op het programma. De middenvelder van United speelde eerder beladen derby's. (United review)

• De toewijzing van het WK van 2018 is met schimmigheden omgeven. Tijd voor een positief bericht, moet Vladimir Poetin gedacht hebben. Hij wees Victoria Lopyreva aan als Miss World Cup. En de keuze voor Mirss Rusland van 2003 – inmiddels in het bezit van een succesvolle carriere als actrice, presentatrice, model en playmate – is wel enigszins te volgen. Neem maar eens een kijkje op haar Twitteraccount.

'Het was de juiste keuze om naar Bayern te gaan.'
Xabi Alonso verruilde Real Madrid na vijf jaar trouwe dienst in augustus 2014 voor Bayern Munchen. Van die overstap heeft de Spaanse middenvelder nog geen moment spijt gehad, liet hij weten op de clubsite van de Duitse recordkampioen.  

• Julio Iglesias heeft na twaalf jaar weer een album uitgebracht. De eerste single van zijn plaat Mexico heet Fallaste Corazon en in de videoclip hiervan schittert een aantal grote sporters. Onder meer Cristiano Ronaldo, Iker Casillas en Rafael Nadal playbacken in de video alsof hun leven ervan af hangt.

'Patrick is er klaar voor om manager te zijn.'
• Het gerucht doet de ronde dat Patrick Vieira de nieuwe manager van New York City FC wordt. En dat zou de eerste trainersklus zijn voor de Fransman, die momenteel werkzaam is als hoofd jeugdopleiding van Manchester City. Zijn voormalige trainer bij Arsenal en landgenoot Arsène Wenger ziet wel een goede manager in de voormalige international van Frankrijk

'Ik ben geen huilbaby, maar ook geen engel.'
• Chelsea-spits Diego Costa werd eind september voor drie wedstrijden geschorst door de Engelse voetbalbond FA vanwege zijn gedrag in het veld. De Spanjaard houdt ervan om pittig de duels aan te gaan en is er ook niet vies van af en toe een geniepige tik uit te delen. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn rentree bij The Blues in het met 2-0 gewonnen duel met Aston Villa. En hij pakte ook direct weer een gele kaart. In gesprek met de BBC laat Costa echter weten zijn speelstijl niet aan te gaan passen.

'Ik wil hem nooit meer laten gaan.'
• FC Porto-middenvelder Ruben Neves (18) was afgelopen dinsdag in het Champions League-duel met Maccabi Tel Aviv aanvoerder van de club uit Portugal en pakte daarmee het record van jongste aanvoerder aller tijden in het miljoenenbal af van Rafael van der Vaart. De jongeling is inmiddels ook bij internationale grootmachten als Chelsea in Liverpool op de radar verschenen, maar zij hoeven er niet op te rekenen dat de Portugees hen komt versterken, zo liet Porto-president Pinto Da Costa weten aan Record.

'Allegri is bezig Dybala te vernielen.'
• Palermo-president Maurizio Zamparini zag Paulo Dybala de voorbije zomer voor een slordige 32 miljoen euro naar Turijn verkassen en is niet blij met de manier Juventus-trainer Massimiliano Allegri met de veelbelovende Argentijn omgaat. 'Dybala zou de vrijheid moeten krijgen om vanaf rechts naar binnen te komen, net als Lionel Messi', voegde de bestuurder toe.

'Wenger laat de jonge spelers te veel en te intensief trainen en als resultaat daarvan, gaan hun lichamen kapot. De conclusie is dat er systematisch iets misgaat bij Arsenal. Het is geen toeval meer.'
Raymond Verheijen neemt de werkwijze van Arsenal-manager Wenger onder vuur. Volgens de inspanningsfysioloog is de Fransman schuldig aan de vele blessures bij The Gunners. Wenger wijst op zijn beurt met de beschuldigende vinger naar de nationale ploeg van Wales. 'De wedstrijd tegen Andorra heeft Ramsey en Bale blessures opgeleverd', reageerde de manager (BBC)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.