Zlatan na dubbelslag in select gezelschap Europeanen

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft met zijn twee treffers tegen Denemarken (2-2) een nieuwe mijlpaal bereikt. De Zweed schaarde zich in een select groepje Europese internationals.

Zlatan na dubbelslag in select gezelschap Europeanen

De 60ste (0-1) en 61ste (0-2) interlandgoal van de voormalige Ajacied in Kopenhagen betekenden dat de spits de zesde Europeaan is die meer dan zestig keer voor zijn land scoorde. Drie van deze zes spelers zijn overigens nog actief.

Miroslav Klose (71 goals) besloot na het WK in 2014 echter te stoppen als international van Duitsland, maar de Ier Robbie Keane (67) hoopt zijn aantal komende zomer op het EK nog wel wat op te krikken. Ibrahimovic is met zijn 34 jaar echter wel de jongste van dit gezelschap.

De drie gestopte spelers die deze mijlpaal al bereikten, zijn de Duitser Gerd Müller en de Hongaren Sándor Kocsis en Ferenc Puskás. Om de 84 interlandgoals van laatstgenoemde te evenaren, heeft de spits van Paris Saint-Germain nog wel even te gaan. In de kwalificatie voor het WK 2018 wacht onder meer Nederland, maar eerst is nog het EK waarvoor Zweden zich dankzij de treffers van Ibrahimovic plaatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.