Zweden rekent in Scandinavische clash op Ibrahimovic

Reacties

De Zweedse bondscoach Erik Hamrén denkt dat Zlatan Ibrahimovic het verschil kan maken in de play-off-duels met Denemarken richting het EK 2016.

Zweden rekent in Scandinavische clash op Ibrahimovic

Zaterdagavond (20.45 uur) speelt Zweden in Stockholm de heenwedstrijd tegen Denemarken. Hamrén begrijpt dat het voorkomen van tegendoelpunten cruciaal is. 'We zullen defensief sterk moeten zijn. Als we dat voor elkaar krijgen, dan maken we een goede kans om Denemarken over twee wedstrijden te verslaan', zegt hij tegen de UEFA.

Voor aanvoerder Ibrahimovic, die niet eerder scoorde tegen Denemarken, heeft de Zweedse keuzeheer een sleutelrol in gedachten. 'Zlatan is heel erg belangrijk voor ons. Hij is de enige speler van wereldklasse die wij hebben. Ibrahimovic is niet alleen belangrijk als speler, maar ook als leider. Toch kan hij het niet in zijn eentje. We moeten goed voor de dag komen als team.'

Collega Morten Olsen legt de nadruk op het feit dat slechts een van de twee Scandinavische landen het eindtoernooi in Frankrijk kan bereiken. 'Wij zouden het fantastisch vinden als alle noorderlijke landen bij het EK aanwezig zijn. Helaas kunnen gezien de loting Denemarken en Zweden niet beide doorgaan. Dit wordt dus een belangrijke wedstrijd.'

Veiligheidsmaatregelen
Na de aanslagen in Parijs op de nacht van vrijdag op zaterdag, heeft Zweden besloten extra veiligheidsmaatregelen te nemen voor het duel met Denemarken. 'In samenwerking met de politie hebben we besloten om een aantal maatregelen te nemen om het veiligheidsniveau - dat al hoog was - te verhogen. Dus de spelers en toeschouwers zich veilig kunnen voelen', aldus een woordvoerder van de Zweedse voetbalbond.

Daarnaast werd besloten om een eerbetoon te brengen aan de slachtoffers van de aanslagen Parijs. Een minuut stilte zal in acht worden genomen voor de aftrap en de spelers van beide teams zullen rouwbanden dragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.