Ibrahimovic brengt Zweden EK-ticket

Reacties

Zweden heeft zich ten koste van Denemarken geplaatst voor het EK. Zlatan Ibrahimovic bevestigde ook in Kopenhagen zijn waarde (2-2).

Ibrahimovic brengt Zweden EK-ticket

Denemarken moest een 2-1 achterstand van de heenwedstrijd zien weg te poetsen. Het openingsoffensief van de thuisploeg liet zien dat bondscoach Morten Olsen er ook geen gras over wilde laten groeien. Maar het gebrek aan scorend vermogen van de kwalificatiereeks bleek ook in de play-offs het pijnpunt.

De Denen had de play-offs bereikt met een schamele productie (acht doelpunten in acht duels). Zweden had daarentegen in groepsfase in tien wedstrijden vijftien goals gemaakt, waarvan Ibrahimovic er acht voor zijn rekening had genomen.

De vedette van Paris Saint-Germain maakte zijn status ook in de barrage dubbel en dwars waar. In de eerste wedstrijd had hij al een van de twee Zweedse treffers gemaakt om in de return met twee doelpunten het EK-ticket veilig te stellen.

In de negentiende minuut had hij Denemarken na een voorzet van Kim Källstrom een koude douche gegeven. Het was de eerste kans geweest voor Zweden, waar Denemarken de nodige mogelijkheden onbenut had gelaten.

Denemarken probeerde ook deze schade weg te werken. Maar de Zweedse goalie Andreas Isaksson bleef op de been, al had hij daarbij soms het nodige geluk. Want zonder er echt weet van te hebben, keerde hij de inzet van Christian Eriksen.

Een kwartier voor het einde maakte Ibrahimovic aan alle onzekerheid een einde. De Deense doelman Kasper Schmeichel was kansloos op de vrije trap van de PSG-spits. Dat Youssouf Poulsen en Jannik Vestergaard nog een nederlaag voorkwamen, was niet meer dan een doekje voor het bloeden.   

Met de uitschakeling van Denemarken komt er ook een einde aan de periode van Olsen als bondscoach. De oud-international werd na zijn dienstverband bij Ajax in 2000 verantwoordelijk voor de nationale ploeg. Onder zijn hoede plaatste Denemarken zich voor de EK's in 2004 en 2012, en de WK's van 2002 en 2010. Het toernooi in Frankrijk had zijn laatste kunstje moeten worden

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.