Zanetti: 'Onbetaalbaar pas op m'n veertigste te stoppen'

Reacties

Javier Zanetti (40) heeft bevestigd dat hij een punt zet achter zijn rijke loopbaan. De Argentijn voetbalde 22 jaar, waarvan de laatste negentien seizoenen bij Internazionale. In het blauw-zwarte gedeelte van Milaan groeide hij uit tot clubicoon.

Zanetti: 'Onbetaalbaar pas op m'n veertigste te stoppen'

Internazionale-eigenaar Erick Thohir verklapte vorige week al dat Zanetti, bij de Nerazzurri behorend tot het meubilair, nu écht aan zijn laatste seizoen bezig is. De 145-voudige international, die in de zomer van 1995 neerstreek, neemt afscheid als de man die de meeste wedstrijden op zijn naam heeft staan; de teller staat nu op 856.

In de Argentijnse krant La Nacion  bespreekt Zanetti zijn naderende afscheid. 'Ik voel dat de tijd rijp is om er een punt achter te zetten. Het voetbal heeft me zoveel gegeven. Ik wilde na mijn achillespeesblessure in april tonen weer terug te kunnen komen op mijn niveau, maar dat lukte niet helemaal. Maar goed, ik voel me compleet. Het is onbetaalbaar om pas op mijn veertigste te kunnen stoppen.'

Kleedkamer
'Of ik een zwart gat vrees?', vraagt Zanetti zich hardop af. 'Nee. Natuurlijk ga ik bepaalde aspecten missen. Denk aan de momenten in de kleedkamer…  Ik heb gelukkig al een nieuwe besteding van mijn vrije tijd gevonden', gaat de Argentijn verder over de bestuurlijke rol die hij gaat vertolken bij zijn geliefde Internazionale. Waarschijnlijk treedt hij toe tot de technische staf.

'Het was mijn droom om bij Internazionale mijn loopbaan te besluiten, nu is het alleen maar mooi dat ik in een andere rol van nut kan zijn voor deze mooie club. Een nieuwe wereld gaat open voor mij. Een nieuwe uitdaging. Duizend dingen om te doen. Ik kijk ernaar uit', aldus de Argentijn, die nog wel even aangaf welke twee duels uit zijn actieve loopbaan hij graag zou overspelen. 'Dat zijn er twee. De Champions League-finale van 2010 waarin we Bayern München versloegen en ik zou er ook alles voor over hebben om het 1-1 gelijkspel met Zweden tijdens het WK van 2002 te mogen overdoen. Toen werden we in de groepsfase uitgeschakeld…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.