Terugkeer Zanetti geeft karige winst Internazionale cachet

Internazionale boekte in de Serie A op eigen grond een weinig sprankelende 2-0 overwinning op Livorno. Door de zege verstevigt de Milanese club zijn vierde plek in de Serie A.

Met 27 gemaakte doelpunten is Inter de meest productieve club in de Italiaanse competitie, maar daar was tegen laagvlieger Livorno helemaal niets van te zien. De Nerazzurri legden een armoedige partij op de mat en mochten van geluk spreken dat de bezoekende promovendus niet genoeg kwaliteit bezat om daarvan te profiteren.

In de dertigste minuut kwam Inter op voorsprong door een gigantische blunder van Livorno-doelman Francesco Bardi, die zich volledig verslikte in een voorzet van Jonathan, en de bal in zijn eigen doel frommelde. Pikant detail: Bardi wordt dit seizoen door Livorno van Inter gehuurd.

Tien minuten voor tijd kwam Javier Zanetti binnen de lijnen voor Inter. De veertigjarige Argentijn scheurde in april zijn achillespees af en speelde tegen Livorno zijn eerste minuten sinds zijn blessure. Hoewel Inter in de tweede helft bij vlagen flinke moeite had met Livorno, besliste het in de 89ste minuut de wedstrijd via een doelpunt van Yuto Nagatomo (foto). Het fraaie voorbereidende werk was van Mateo Kovacic.