Inter sterk in Udine, Toni gevierde man bij Hellas Verona

Internazionale en Hellas Verona hebben geen fout gemaakt in de jacht op Europees voetbal. Beide teams wonnen en passeren daardoor Fiorentina.

Udinese - Internazionale 0-3
Internazionale heeft geen fout gemaakt op bezoek bij Udinese, dat bezig is aan een teleurstellend seizoen. Halverwege was de wedstrijd al beslist in het voordeel van de Nerazzurri. Nadat Esteban Cambiasso en Yuto Nagatomo al gevaar hadden gesticht opende Rodrigo Palacio (foto) in de 25ste minuut de score. De aanvaller uit Argentinië kopte binnen uit een vrije trap van Saphir Taïder en vier minuten later was het opnieuw raak.

Andrea Ranocchia, de enige Italiaan in de basis bij Inter, volleerde binnen uit een hoekschop van Cambiasso die volledig werd gemist door Udinese-doelman Zeljko Brkic. Nog voor rust kreeg Luis Muriel een uitgelezen kans om de spanning terug te brengen na een fout van Walter Samuel, die daarbij geblesseerd raakte, maar hij twijfelde tussen een schot en een voorzet.

In de tweede helft kwamen de bezoekers nauwelijks in de problemen. Ricky Álvarez bepaalde kort voor tijd de eindstand op 0-3 in Stadio Friuli, waardoor Internazionale drie punten mee naar huis nam. De ploeg van trainer Walter Mazzarri heeft nu 22 punten na elf duels en is vierde. Udinese blijft steken op de achtste plaats in de Serie A en heeft dertien punten.

Hellas Verona - Cagliari 2-0
Het naar de Serie A gepromoveerde Hellas Verona blijft uitstekend presteren in het eigen Stadio Marc'Antonio Bentegodi, want ook de zesde thuiswedstrijd van het seizoen werd gewonnen. Luca Toni was de gevierde man in Verona. In de achtste minuut zette de 36-jarige spits Hellas met een rake kopbal op voorsprong uit een corner van Rômulo.

Toen Bosko Jankovic in de 57ste minuut de voorsprong verdubbelde, was de wedstrijd beslist. Daniele Conti maakte nog wel 2-1 kort voor tijd, maar daar bleef het bij. Door de uitstekende thuisreeks doet Hellas Verona knap mee in de subtop van de Serie A. Na elf wedstrijden heeft de ploeg van trainer Andrea Mandorlini - net als Internazionale - 22 punten uit elf duels, waarmee het de vijfde plaats bezet in de Serie A. Cagliari is veertiende.