Zanetti: 'Na zo lang is een bandenwissel wel eens nodig'

Ook nu de diagnose is bevestigd, blijft Javier Zanetti (39) positief. Een gescheurde achillespees betekent niet het einde van de loopbaan van de clubicoon van Internazionale.

Zanetti: 'Na zo lang is een bandenwissel wel eens nodig'

Wél zal de Argentijnse verdediger annex middenvelder maandenlang moeten toekijken. 'Maar mijn carrière is nog niet over', vertelde hij ook na het horen van de definitieve diagnose strijdvaardig.

'Na zo lang, is ook bij mij wel eens een bandenwissel nodig', reageerde Zanetti met een stukje beeldspraak op zijn verleden, waarin hij zelden werd geplaagd door blessureleed. 'Ik wil sterker terugkomen dan ooit.'

'Het is heel jammer dat ik mijn ploeggenoten voorlopig niet meer kan helpen', gaat Zanetti verder. 'Maar ik heb er alle vertrouwen in dat zij alsnog Europese kwalificatie kunnen afdwingen. Of de trainer blijft? Dat is aan de club. De leiding wil weer een sterk Inter neerzetten, waarin ook voor mij een rol is weggelegd. Ik dank iedereen voor alle opbeurende woorden, maar ik kom terug.'

De blessure van Zanetti is de zoveelste voor Internazionale. Bovendien doet de ploeg het slecht. Inter staat momenteel zevende met twee punten achterstand op nummer vijf AS Roma. De vijfde positie geeft nog recht op een Europa League-ticket.

ZiekenboegZanetti is niet de enige die dit seizoen afhaakte door blessureleed. Zondag kreeg de ellenlange lijst bovendien nóg een aanvulling. Verdediger Matias Silvestre moet door een dijbeenblessure ook de rest van het seizoen toekijken.

De ziekenboeg bestaat daardoor nu uit liefst vijftien (!) spelers: Diego Milito, Rodrigo Palacio, Antonio Cassano, Esteban Cambiasso, Yuto Nagatomo, Dejan Stankovic, Walter Gargano, Fredy Guarin, Walter Samuel, Gaby Mudingayi, Joel Obi, Ibrahima Mbaye, Luca Castellazzi, Javier Zanetti en Matias Silvestre.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen