Recordhouder Zanetti staat voor zeshonderdste duel

Javier Zanetti staat voor zijn zeshonderdste (!) Serie A-duel als Nerazzurri. De aanvoerder van Internazionale hoopt zijn jubileum zondag tegen Bologna (aftrap 20.45 uur) glans te geven met een mooie overwinning.

Recordhouder Zanetti staat voor zeshonderdste duel

'Het moet gezegd worden, zeshonderd is veel', aldus Zanetti. 'Ik wil Inter bedanken voor dit gegeven en ook omdat ik hier aanvoerder mag zijn. Ik hoop dat we mijn zeshonderdste wedstrijd met een overwinning kunnen vieren.'

'Ik ben trots dat ik deel uitmaak van de Inter-familie', gaat de recordhouder van de Italiaanse grootmacht verder. De 39-jarige Argentijn speelde maar liefst 836 officiële wedstrijden namens Inter, tachtig duels meer dan achtervolger op de eeuwige ranglijst en Inter-legende Giuseppe Bergomi.

'De club heeft zo'n rijke historie opgebouwd in 105 jaar en ik denk dat we ondanks de moeilijke periode die we nu doormaken, je onvoorwaardelijk van Inter moet houden. Zo zie en voel ik dat', besloot de international van Argentinië op de clubwebsite.

De verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, kwam in het seizoen 1995/96 op 21-jarige leeftijd over van het Argentijnse Banfield. Zijn eerste wedstrijd namens de club uit Milaan speelde hij op 27 augustus 1995 in San Siro tegen Vicenza (1-0 winst).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen