Argentijn Zanetti draagt achthonderd keer Inter-shirt

Javier Zanetti staat donderdag in de uitwedstrijd van Internazionale in de Europa League tegen FC Vaslui voor een heel bijzondere mijlpaal. In Roemenië maakt de 39-jarige Argentijn voor de achthonderdste keer zijn opwachting in een officieel duel van Inter.

Argentijn Zanetti draagt achthonderd keer Inter-shirt

'Op dit aantal ben ik héél trots', blikt Zanetti vooruit. 'Toen ik voor de eerste keer het shirt van Inter aantrok, had ik nooit kunnen vermoeden zóveel wedstrijden voor deze club te spelen.'

Op 27 augustus 1995 debuteerde de 145-voudige international voor de Nerazzurri tijdens het competitieduel met Vicenza (1-0 zege). Zanetti was die zomer overgekomen van het Argentijnse Banfield. Tot dusverre speelde hij voor Inter onder meer 573 duels in de Serie A en 148 in de Europese bekertoernooien.

In Italië behoort Zanetti tot de drie spelers met de meeste wedstrijden in de Serie A. Slechts oud-doelman Gianluca Pagliuca (595) en recordhouder Paolo Maldini (648) kwamen vaker in actie.

'Twee momenten zijn me in het bijzonder bijgebleven', zegt de Argentijnse modelprof. 'Allereerst de dag vóór mijn debuut. Spelen in San Siro voelde als een droom die uitkwam. Ten tweede het winnen van de Champions League in 2010. Dat was iets waar we zo lang om gestreden hadden, dat was een onvergetelijke triomf.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's