Wenger verbindt zich tot 2017 aan Arsenal

Reacties

De kogel is door de kerk: Arsène Wenger blijft tot 2017 manager van Arsenal. Aan het einde van zijn contract is de Fransman liefst 21 jaar in dienst van The Gunners.

Wenger verbindt zich tot 2017 aan Arsenal

Met het sluiten van het akkoord maakt Wenger een einde aan de speculaties over zijn toekomst. De oude verbintenis van de tacticus liep namelijk over een paar weken af. Zelf liet hij de afgelopen maanden al een paar keer doorschemeren dat hij totaal niet twijfelde aan een langer verblijf in Noord-Londen.

Wenger won op 17 mei voor het eerst sinds 2005 weer eens een hoofdprijs met Arsenal, door Hull City in de finale van het toernooi om de FA Cup met 3-2 (na verlenging) te verslaan. In de competitie waren The Gunners maandenlang titelkandidaat, maar in het voorjaar verloor de club Liverpool en de uiteindelijke kampioen Manchester City uit zicht.

Wenger verwacht zijn prijzenkast de komende jaren verder te kunnen vullen. 'De club is financieel stabiel en we hebben een sterke selectie. De club staat een spannende periode te wachten en vanzelfsprekend wilde ik daar deel van uitmaken. De komende jaren willen we nog meer successen boeken.'

'De club heeft altijd vertrouwen in mij getoond en daar ben ik dankbaar voor', gaat de Fransman verder. 'We hebben samen geweldige periodes meegemaakt, maar ook periodes dat het allemaal tegenzat. We zijn er sterker uit gekomen', aldus de Fransman, die opnieuw aankondigde te gaan investeren in zijn selectie.

Arsenal stelde Wenger (64) in 1996 aan. Le Professeur werd in Londen drie keer kampioen, won vijf keer de FA Cup en twee keer de League Cup. In zowel de UEFA Cup (2000) als de Champions League (2006) eindigde hij eenmaal als verliezend finalist.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.