Wenger: 'Dat wij favoriet zijn, zegt helemaal niets'

Reacties

Voor Arsenal geldt zaterdagavond maar één ding: winnen om een einde te maken aan de periode van negen jaar zonder hoofdprijs. Op Wembley neemt de ploeg van manager Arsène Wenger het in de finale om de FA Cup op tegen Hull City. Een lastige opgave volgens de Fransman.

Wenger: 'Dat wij favoriet zijn, zegt helemaal niets'

'Dat wij de favoriet zijn, zegt niets. Een finale is altijd anders', aldus Wenger, die dit seizoen met Arsenal lang meedeed om de titel maar uiteindelijk toch weer afhaakte. In 2005 grepen de Londenaren, de laatste jaren vooral geroemd om het fraaie veldspel, voor het laatst een hoofdprijs. Dat jaar won Arsenal de FA Cup ten koste van Manchester United.

Voor Hull City, de nummer zestien van de Premier League, zou het winnen van de Engelse beker de ultieme bekroning zijn voor het 110-jarig bestaan van de club. Op Wembley speelt het elftal van manager Steve Bruce ook de eerste bekerfinale. Een uniek seizoen dus voor The Tigers. 'De spelers staan voor de belangrijkste wedstrijd uit hun carrière', aldus Bruce.

'Voor mij is het winnen van de beker net zo speciaal als voor de club en de mensen hier. Arsenal is duidelijk de favoriet, maar voor een kleine club als Hull is het al prachtig om tegen het machtige Arsenal aan te treden', aldus Bruce, die tegen The Gunners mogelijk ook zijn eigen zoon Alex Bruce opstelt.

Ook Arsenal-aanvaller Lukas Podolski blikt vooruit op de eindstrijd tegen Hull City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.