Wenger: 'Op twee manieren historie geschreven'

Reacties

De eerste prijs na negen zeer magere jaren markeert volgens manager Arsène Wenger het begin van een nieuw tijdperk voor de huidige generatie Arsenal-spelers.

Wenger: 'Op twee manieren historie geschreven'

Na negen jaar zonder prijs hadden Arsenal en Wenger eindelijk weer aanleiding voor een feestje. Ten koste van Hull City werd pas na verlengingen de elfde FA Cup in de clubhistorie gewonnen (3-2).

'We wilden geschiedenis schrijven en de wedstrijd winnen', zei Wenger na afloop van de 3-2 winst tegen ITV. 'We hebben op twee manieren historie geschreven; hoe niet te beginnen aan een FA Cup-finale en hoe terug te komen.'

Wenger erkende dat het 'verschrikkelijk' was geweest als het niet zou zijn gelukt de beroerde start (na negen minuten op een 0-2 achterstand) weg te werken. 'Maar we kwamen terug. Ik heb de spelers vaak lof toegezwaaid voor hun mentaliteit. Ik ben nu zeer trots op die karaktertrek.'

'Ik ben erg blij voor de spelers omdat ik denk dat het een ommekeer is voor deze groep. Ook het besef dat ze kunnen winnen zoals ze vandaag hebben gedaan is zeer belangrijk', aldus de Franse coach, die zelf Chelsea-coach José Mourinho de mond snoerde. De Portugees had de Fransman dit seizoen specialist in failure genoemd omdat hij steevast naast de hoofdprijzen greep. Nu is het omgedraaid: Wenger won de FA Cup en Chelsea zit zonder eremetaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.