Arsenal ontsnapt in Cupfinal aan nieuw drama

Arsenal heeft met de FA Cup eindelijk weer een prijs gepakt. De ploeg van manager Arsène Wenger rekende na een dramastart pas in de verlenging af met Hull City (3-2).

Een dramatische begin bracht het donkerste scenario naar boven voor Wenger, die sinds 2005 met The Gunners steeds naast de prijzen greep. Arsenal liet zich tot twee keer toe verrassen bij een spelhervatting van Hull City.

Na drie minuten zette James Chester The Tigers op voorsprong. De centrale verdediger veranderde een schot van Stephen Quinn van richting. De bal was bij de middenvelder terechtgekomen na een corner van Tom Huddlestone.

Arsenal was nauwelijks bekomen van de schrik of keeper Lukasz Fabianski had een tweede goal geïncasseerd. De goalie kon nog wel de kopbal van Alex Bruce keren maar was op de rebound van Curtis Davies kansloos (foto).

Pas in de zeventigste minuut had Arsenal de schade helemaal gerepareerd. Laurent Koscielnly tekende voor de 2-2 door attent te reageren op de van richting veranderde kopbal van Bacary Sagna.

In de zeventiende minuut had Santi Cazorla het eerste antwoord op de bliksemstart van Hull City gegeven. De Spaanse middenvelder bracht met een schitterende vrije trap de spanning weer terug op Wembley. Het bleek uiteindelijk het begin van het einde van Hull City, al liet de genadeklap lang op zich wachten.

De moegestreden ploeg van manager Steve Bruce moest uiteindelijk pas buigen in de tweede verlenging. Aaron Ramsey maakte in de 108ste minuut na een slim hakballetje van Olivier Giroud het verschil voor Arsenal, dat daarmee ook afrekende met de vloek van negen jaar zonder prijs. Ook omdat vijf minuten voor het einde Hull-invaller Sone Oluko het lege doel van The Gunners miste.