Verschoppeling Rajkovic plotseling 'wonder van Hamburg'

Reacties

Het vertrek van Bert van Marwijk heeft de status van Slobodan Rajkovic resoluut veranderd. De Servische verdediger spreekt zelfs van 'een wonder'.

Verschoppeling Rajkovic plotseling 'wonder van Hamburg'

Rajkovic (25) sleet de laatste maanden zijn dagen bij Hamburger SV zonder perspectief. De Servische verdediger hoefde niet te rekenen op speeltijd onder Van Marwijk en diens voorganger Thorsten Fink.

De oorzaak voor zijn uitgespeelde rol was terug te voeren op een tumultueuze zomer in 2012. Een aanvaring op de training met ploeggenoot Hueng Min Son en een kritisch interview over Fink maakten Rajkovic tot een persona non grata bij Die Rothosen. Hij werd verbannen naar de reserves van HSV.

Rajkovic werd enkele maanden na de aanvaring in genade aangenomen en kwam vorig seizoen tot dertien optredens in de hoofdmacht. Maar het bleek een tijdelijke opleving voor de Serviër die na de negentig minuten tegen 1899 Hoffenheim op 18 mei niet meer werd gebruikt. Verder dan trainingen kwam hij niet.

HSV probeerde hem te slijten, maar stuitte daarbij steeds weer op een weigering van Rajkovic. 'Ik geloof weer in mijn kansen. Het is ook niet de eerste keer. Ik heb deze situatie eerder meegemaakt', zei de dertienvoudig international vrijdag over de hoop die gloorde.

De beloning voor deze vasthoudendheid kwam zaterdag, met een basisplaats tegen Borussia Dortmund. Met een sterk optreden leverde hij een bijdrage aan de verrassende 3-0 zege voor Hamburger SV. Rajkovic betaalde het vertrouwen terug van trainer Mirko Slomka (links op foto).

'Het is als een wonder', zei Rajkovic. 'Ik heb elke dag hard gewerkt en mocht het nu op het veld laten zien. Ik kan alleen mijn dank uitspreken aan iedereen, en dan met name de trainer die mij na lange tijd een kans gegeven heeft.'

'Ik had voor de wedstrijd last van nervositeit, maar die was weg na het eerste gewonnen duel', vervolgde de verdediger, die in Nederland op huurbasis uitkwam voor PSV, FC Twente en Vitesse. 'Maar we moeten nu niet meteen de vlag uitsteken. Dit was slechts de eerste stap. We moeten deze club met hartstocht in de Bundesliga houden.' Van binnen zal Rajkovic na zijn wederopstanding zonder twijfel een feestje hebben gevierd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.