Van Marwijk haalt bannelingen terug naar eerste elftal

Hamburger SV-trainer Bert van Marwijk heeft, in navolging van Michael Mancienne, ook de resterende drie bannelingen Robert Tesche, Gojko Kacar en voormalig FC Twente-speler Slobodan Rajkovic (foto) in genade aangenomen. Het viertal behoorde onder Thorsten Fink, de voorganger van Van Marwijk, niet langer tot de selectie.

Van Marwijk haalt bannelingen terug naar eerste elftal

'Ik heb besloten om deze jongens weer mee te laten trainen', liet Van Marwijk weten in gesprek met het Duitse boulevardblad Bild. 'De spelers die nu terugkomen maken ons sterker en tillen het niveau op de training omhoog.'

Bij zijn aanstelling liet de oud-bondscoach van Oranje al weten dat hij weer gebruik zou gaan maken van Tesche, Kacar, Mancienne en Rajkovic. Het viertal speelde dit seizoen nog niet namens de nummer vijftien van de Bundesliga, maar onder de Nederlandse oefenmeester is er weer voldoende perspectief voor de in ere herstelde spelers.

Tesche en Kacar trainden woensdag al mee met de selectie van Van Marwijk, terwijl Mancienne afgelopen zaterdag al bij de wedstrijdselectie zat tijdens het competitieduel met 1. FC Nürnberg (5-0 winst). De oud-speler van Chelsea zat de gehele wedstrijd op de reservebank.

Alleen Rajkovic moet voorlopig nog toezien. De voormalige centrumverdediger van onder meer PSV, FC Twente en Vitesse kampt met een blessure, maar verwacht op korte termijn terug te keren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen