Lasogga en Van der Vaart helpen Van Marwijk aan succes

Bert van Marwijk heeft zijn eerste zege als trainer van Hamburger SV binnen. Met dank aan Rafael van der Vaart en Pierre-Michel Lasogga werd dat direct een klinkende overwinning. 1. FC Nürnberg kreeg op eigen veld ruim klop: 0-5.

Lasogga en Van der Vaart helpen Van Marwijk aan succes

Hamburger SV, dat vorige week bij het debuut van Van Marwijk tegen Eintracht Frankfurt tot een 2-2 gelijkspel was gekomen, legde na ruim een uur de eerste steen voor het succes. Van der Vaart zette de aanval zelf op om die na een combinatie met Heiko Westermann met een volley fraai af te ronden.

In de tweede helft deelde HSV de genadeklap uit aan 1. FC Nürnberg, dat het seizoen ook niet best was begonnen. Lasogga was daarbij de grote man met drie treffers in een tijdsbestek van acht minuten, waarvan de eerste twee werden voorbereid door Van der Vaart.

Lasogga was met zijn drie treffers in acht minuten de eerste in de Bundesliga die dat presteerde sinds in augustus 2006 Sean Dundee dat kunststukje uithaalde namens Karlsruher SC. De huurling van Hertha BSC is na Ivica Olic pas de tweede speler van HSV die een zuivere hattrick op zijn naam zet in de Bundesliga.

Tolgay Arslan maakte het ongekende Hamburgse feest compleet, waarmee Van Marwijk niet alleen zijn eerste zege boekte als trainer van HSV maar met Die Rothosen ook de weg omhoog heeft ingeslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen