Rashford is online beledigingen zat: 'Genoeg is genoeg'

Reacties

Marcus Rashford (26) heeft zich uitgesproken tegen de grote hoeveelheden hatelijke berichten die hij online onder ogen krijgt. De aanvaller van Manchester United roept op om daarmee te stoppen.

Rashford is online beledigingen zat: 'Genoeg is genoeg'
© Pro Shots

Dat doet Rashford op X, in een reactie op een anoniem account dat het voor hem opneemt. 'De manier waarop Marcus Rashford wordt behandeld is absoluut smakeloos. Het is wreed, het is beledigend', zo valt te lezen. Rashford valt hem bij: 'Ik waardeer je steun. Het is inderdaad beledigend, en dat is het al maanden. Genoeg is genoeg', schrijft het kind van de club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn verstandhouding met het fysieke publiek is de laatste tijd al moeizaam: Rashford werd uitgefloten toen Erik ten Hag hem zondag naar de kant haalde tegen Coventry City. Online is hij al maanden een mikpunt van spot, hoon en nog wel erger. De bagger die voetballers op internet over zich heen krijgen is de laatste tijd veel onder de aandacht gekomen – Ajax lanceerde in december vorig jaar bijvoorbeeld een campagne om het fenomeen tegen te gaan.

'Ik heb veel sympathie voor Rashy', zei Ten Hag vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Burnley. 'Vorig jaar had hij het beste seizoen van zijn carrière. Dit seizoen levert hij niet en zijn de mensen heel kritisch. Iedereen moet hem steunen zodat hij weer terug kan keren op zijn oude niveau.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer M. Rashford
Meer over M. Rashford
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.