Unieke beslissing in Zweden: clubs blokkeren invoering VAR

Reacties

In de afgelopen jaren is de VAR in veel Europese landen ingevoerd en eigenlijk is het systeem ook niet meer weg te denken. In Zweden is echter besloten om het hulpmiddel niet in te voeren. De meerderheid van de clubs stemde tegen.

Unieke beslissing in Zweden: clubs blokkeren invoering VAR
© Pro Shots

Bondsvoorzitter Fredrik Reinfeldt was voorstander van de invoering en beweerde dat 'VAR de toekomst is', maar de clubs hebben hem teruggefloten. Van de 32 clubs die mochten stemmen, waren achttien clubs tegen, waarna Reinfeldt bakzeil haalde in de Zweedse pers. 'Dit hebben we te respecteren, ik heb de democratische regels van het spel te respecteren', aldus de preses.

Dat de Zweedse competitie nu de enige in de dertig sterkste competities van Europa is zonder de VAR, is voor een belangrijk deel te danken aan de grote macht die supportersgroepen hebben. Zweedse clubs zijn altijd voor het merendeel in handen van de fans en de teneur ten aanzien van de VAR was op de tribunes ronduit negatief. In buurland Noorwegen is het systeem wél ingevoerd, hetgeen tot felle protesten leidde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.