Verjaardagscadeau Anelka: ontbinding van WBA-contract

Reacties

Nicolas Anelka heeft op zijn 35ste verjaardag zijn contract bij West Bromwich Albion laten ontbinden. De actie van de momenteel nog geschorste Fransman kan niet los worden gezien van het incident waarvoor hij langdurig werd geschorst.

Verjaardagscadeau Anelka: ontbinding van WBA-contract

Op 28 december vierde Anelka tegen West Ham United (einduitslag 3-3) een goal met een zogeheten quenelle, een omstreden gebaar dat in Engeland door de tuchtcommissie als racistisch werd bestempeld. Het kwam Anelka op een schorsing van vijf duels en een boete van honderdduizend euro te staan.

De schorsing van Anelka liep nog steeds. Op 12 april zou hij tegen Tottenham Hotspur weer aan kunnen treden, maar zover komt het niet. 'Ik wil mijn integriteit behouden, daarom heb ik besloten mezelf te bevrijden door mijn contract te laten ontbinden. Er zijn voorwaarden die ik niet kan accepteren', zo luidde de cryptische uitleg van de spits op Twitter. De club had hem voor zijn rentree in de spelersgroep enkele niet nader genoemde voorwaarden gesteld.

Anelka, die over een verbintenis tot de zomer beschikte, kwam dit seizoen tot twaalf duels en twee goals. West Bromwich is momenteel zeventiende met slechts vier punten meer dan hekkensluiter Fulham.

Anelka toonde zich in het verleden in zijn rijke clubcarrière al vaker een enfant terrible. De Fransman die in het verleden uitkwam voor PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahçe, Bolton Wanderers, Chelsea, Shanghai Shenhua en Juventus heeft nu wel zijn handen vrij voor een nieuw avontuur. Overigens maakte West Bromwich bekend nog niet op de hoogte te zijn van de plannen van Anelka.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.