Anelka verzoekt Engelse bond aanklacht in te trekken

Nicolas Anelka heeft de Engelse voetbalbond (FA) verzocht de aanklacht tegen hem in te trekken. De Franse spits van West Bromwich Albion, die voor minimaal vijf duels kan worden geschorst, distantieert zich van alle verdenkingen. Hij stelt dat hij op geen enkele manier de intentie had zich op racistische wijze te uiten.

Anelka verzoekt Engelse bond aanklacht in te trekken

Volgens de FA maakte Anelka op 28 december na een van zijn twee doelpunten tegen West Ham United (3-3) een antisemitisch gebaar door zijn treffer te vieren met een zogeheten quenelle. Naar verwachting kan de 34-jarige aanvaller een zware schorsing van minimaal vijf duels tegemoet zien, omdat hij volgens de bond niet alleen een beledigend maar ook een racistisch gebaar heeft gemaakt.

Anelka had tot donderdag de tijd om te reageren op de aanklacht. Via zijn eigen Facebook-pagina laat hij nu weten het niet eens te zijn met de straf die boven zijn hoofd hangt. De oud-international beroept zich daarbij op het statement van Roger Cukierman, voorzitter van de CRIF, een overkoepelende organisatie die in Frankrijk de belangen van de Joodse gemeenschap behartigt en fel tegen antisemitisme ageert.

Cukierman heeft laten weten dat het gebaar van Anelka in geen geval kan worden geïnterpreteerd als een antisemitisch gebaar. Zelf zei de Fransman eerder al dat hij 'stelling wilde nemen tegen het systeem'. In Engeland heeft hij desondanks voor opschudding gezorgd. In navolging van hoofdsponsor Zoopla dreigt WBA nog meer sponsoren kwijt te raken als gevolg van het incident.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen