Unieke prestatie Anelka onvoldoende voor zege West Brom

Ondanks twee doelpunten van Nicolas Anelka (foto boven) kon West Bromwich Albion niet winnen bij West Ham United. Aan een spectaculair duel hielden beide teams een punt over: 3-3.

West Ham nam al na vier minuten de leiding dankzij een treffer van Joe Cole. Twee intikkers van Nicolas Anelka zorgden er echter voor dat West Brom met een voorsprong de kleedkamers weer opzocht. Anelka stond voor het eerst in de basis na twee maanden blessureleed. Zijn laatste competitietreffer dateerde van 25 augustus 2012, toen hij nog voor de Chinese club Shanghai Shenghua speelde. In de Premier League had hij al niet gescoord sinds 20 augustus 2011, toen hij namens Chelsea uitgerekend tegen zijn huidige werkgever raak schoot.

De doelpunten van de Franse spits waren extra bijzonder, omdat hij als eerste speler van het Europese vasteland voor zes verschillende clubs scoorde in de Premier League. De Engelsen Andy Cole, Les Ferdinand, Marcus Bent, Nick Barmby, Peter Crouch, de Welshman Craig Bellamy en de Ierse aanvaller Robbie Keane gingen hem voor.

Door doelpunten van Modibo Maïga en Kevin Nolan leek West Ham na rust op weg naar de eerste competitiezege sinds 30 november, maar lang konden de Londenaren niet van de voorsprong genieten. In de 69ste minuut, slechts twee minuten na de 3-2, maakte Saido Berahino namelijk alweer de gelijkmaker namens West Brom. In de slotfase kwam Berahino nog in de buurt van de winnende treffer, maar hij stuitte op de paal.