Chelsea en Arsenal niet in de fout, Spurs gelijk tegen WBA

Arsenal en Chelsea gingen op Boxing Day niet in de fout tegen respectievelijk West Ham United en Swansea City. Stadgenoot Tottenham Hotspur slaagde er daarentegen niet in om de drie punten in de wacht te slepen.

Chelsea en Arsenal niet in de fout, Spurs gelijk tegen WBA

West Ham United - Arsenal 1-3
Arsenal is na de stadsderby tegen West Ham United weer de trotse koploper van Engeland. De ploeg van manager Arsène Wenger leek opnieuw tegen puntenverlies aan te lopen nadat Carlton Cole in de 46ste minuut de score had geopend, maar een sterke slotfase bleek voldoende voor drie punten. Namens Arsenal vertolkte Theo Walcott de hoofdrol.

De vliegensvlugge aanvaller tekende twintig minuten voor tijd met wat geluk voor de gelijkmaker. Walcott zag doelman Adrián mistasten na zijn schot met links. Even later was de buitenspeler opnieuw trefzeker met een rake kopbal: 1-2. Het slotakkoord was uiteindelijk voor de van een spierblessure herstelde Lukas Podolski, die in zijn eerste competitieoptreden sinds augustus op aangeven van Olivier Giroud met een droge schuiver de 1-3 op het scorebord zette.

Arsenal maakte daarmee een einde aan een reeks van wedstrijden zonder overwinning. In de voorgaande drie competitieduels met Everton (1-1), Manchester City (6-3 verlies) en Chelsea (0-0) kwam Arsenal niet verder dan twee punten. Door de zege op Upton Park komt Arsenal alleen aan kop in de Premier League. De voorsprong op Liverpool, dat een wedstrijd minder heeft, bedraagt drie punten. Liverpool neemt het later op de avond open tegen Manchester City.

Chelsea - Swansea City 1-0
Een fraaie treffer van Eden Hazard was voldoende voor de elfde competitiezege van het seizoen van Chelsea. De Belgische aanvaller bepaalde na een half uur de eindstand nadat hij via een snelle actie naar binnen kwam en de bal hard binnenschoot. Enig fortuin had Hazard wel aangezien het zicht van doelman Gerhard Tremmel op zijn inzet werd belemmerd door een verdediger van The Swans.

Swansea, zonder de geblesseerde Michel Vorm en met Dwight Tiendalli, Jonathan de Guzman en Wilfried Bony op de reservebank, was duidelijk een maatje te klein voor The Blues. De club uit Wales ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam te kort aan stootkracht. Met het inbrengen van De Guzman en Bony ging Swansea nog wel voor een slotoffensief, maar de ploeg van manager Michael Laudrup slaagde er niet de in de achterstand ongedaan te maken.

Chelsea blijft door de nipte overwinning op Stamford Bridge in het spoor van koploper Arsenal. Zondag wacht een nieuwe uitdaging voor de ploeg van manager José Mourinho als Liverpool op bezoek komt in Londen.

Tottenham Hotspur - West Bromwich Albion 1-1
Onder leiding van de kersverse manager Tim Sherwood slaagde Tottenham Hotspur er niet om West Bromwich te verslaan. De 44-jarige trainer tekende deze week een contract tot medio 2015 en moet de Londenaren uit de mindere periode helpen. Donderdagavond lukte dat niet, al was de start veelbelovend.

Met een schitterende vrije trap opende Christian Eriksen de score op White Hart Lane. De voormalige Ajacied liet doelman Ben Foster volkomen kansloos met zijn schot in de kruising. Lang kon de thuisploeg niet genieten, omdat Jonas Olsson even later profiteerde van zwak verdedigen tijdens een vrije trap van de bezoekers. De oud-speler van NEC bepaalde daarmee direct de eindstand in Londen: 1-1.

Overige uitslagen:
Everton - Sunderland 0-1
Cardiff City - Southampton 0-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen