Verbeek wil agressie en passie zien bij VfL Bochum

Reacties

Trainer Gertjan Verbeek is vol goede moed begonnen aan zijn klus bij VfL Bochum. Verbeek stond maandag voor het eerst voor de spelersgroep van de nummer elf van de Duitse Tweede Bundesliga.

Verbeek wil agressie en passie zien bij VfL Bochum

De 52-jarige trainer hoopt de club naar de Bundesliga loodsen. 'De jongens hebben goed getraind. We moeten nu werken aan onze speelstijl, maar de spelersgroep is in ieder geval erg gretig. Iedereen wilde zich bewijzen', zei Verbeek na de eerste training van het nieuwe jaar.

'We willen trainen zoals we willen spelen: fel, agressief en met veel passie', aldus Verbeek, die na half jaar relatieve rust weer aan de slag is als trainer. 'Het was mijn eerste dag, dus heel veel nieuwe gezichten. Maar het is heerlijk om weer op het veld te staan', zei de Nederlandse oefenmeester.

Verbeek tekende een contract tot medio 2016 bij Bochum en begint aan zijn tweede klus in Duitsland. Eerder was hij werkzaam bij 1.FC Nürnberg. Maar dat Verbeek het naar zijn zin had tijdens de eerste training was wel duidelijk. De voormalige coach van onder meer Heracles Almelo, SC Heerenveen, AZ en Feyenoord liet zich direct gelden.

VfL Bochum vertrekt vrijdag naar Spanje voor een trainingskamp. In San Pedro del Pinatar speelt de ploeg van Verbeek vriendschappelijk tegen Cercle Brugge en Alianza Lima. Na de trainingsweek in Spanje wacht op vrijdag 23 januari de oefenwedstrijd tegen Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.