Verbeek bevestigt gesprek met VfL Bochum

Reacties

Gertjan Verbeek heeft bevestigd dat hij een gesprek heeft gevoerd met VfL Bochum over het hoofdtrainerschap bij de huidige nummer tien van de Tweede Bundesliga. De Nederlandse oefenmeester werkte vorig seizoen al enkele maanden in Duitsland als coach van 1. FC Nürnberg.

Verbeek bevestigt gesprek met VfL Bochum

Tegenover het Duitse Sport1 zei Verbeek: 'We hebben gesproken, maar er is nog geen beslissing genomen.' Eerder deze week bevestigde de trainer deze interesse al tegenover Voetbal International, maar toen was de Duitse club nog niet concreet. 'Of ik de eerste, tweede of derde kandidaat ben? Geen idee, ik wacht wel af. Van mijn kant is er wel de ambitie om opnieuw in het buitenland aan de slag te gaan', meldde Verbeek vrijdag.

VfL Bochum ziet in oud-international Stefan Effenberg ook een geschikte kandidaat. Vanwege zijn verleden hopen de Bochum-fans stiekem op Effenberg. Maar de waarheid is dat de 35-voudige Duitse international nog nooit als hoofdtrainer heeft gewerkt. Begin deze week verbrak de club de samenwerking met Peter Neururer. Als reden gaf sportdirecteur Christian Hochstätter onder meer op dat de ervaren coach met tal van uitspraken en publieke optredens de club schade had toegebracht.

Verder zijn de resultaten in de Tweede Bundesliga – vier zeges na zeventien speelronden – ronduit teleurstellend. Eerder deze week zei interim-coach Frank Heinemann te verwachten de resterende twee competitieduels voor de winterstop op de bank te zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.