Verbeek: 'Het is nu afwachten of Bochum concreet wordt'

Reacties

Gertjan Verbeek is een van de kandidaten voor het hoofdtrainerschap bij VfL Bochum. De huidige nummer tien van de Tweede Bundesliga heeft geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de Nederlandse oefenmeester, die vorig seizoen enkele maanden in Duitsland werkte als coach van 1. FC Nürnberg.

Verbeek: 'Het is nu afwachten of Bochum concreet wordt'

Eerder al bevestigde VfL Bochum in oud-international Stefan Effenberg een kandidaat te zien. 'Het is nu afwachten of en wanneer het concreet wordt', meldt Verbeek aan Voetbal International. 'Of ik de eerste, tweede of derde kandidaat ben? Geen idee, ik wacht wel af. Van mijn kant is er wel de ambitie om opnieuw in het buitenland aan de slag te gaan.'

Vanwege zijn verleden hopen de Bochum-fans stiekem op Effenberg. Maar de waarheid is dat de 35-voudige Duitse international nog nooit als hoofdtrainer heeft gewerkt. Begin deze week verbrak de club de samenwerking met Peter Neururer. Als reden gaf sportdirecteur Christian Hochstätter onder meer op dat de ervaren oefenmeester met verschillende uitspraken en publieke optredens de club schade had toegebracht.

Verder zijn de resultaten in de Tweede Bundesliga – vier zeges na zestien speelronden – ronduit teleurstellend. Eerder deze week zei interim-coach Frank Heinemann te verwachten de resterende drie competitieduels voor de winterstop – vanavond speelt Bochum de uitwedstrijd tegen Sandhausen – op de bank te zitten.

Dit zou betekenen dat Verbeek eventueel op zijn vroegst na de jaarwisseling voor de groep komt te staan. 'Als je als coach tussentijds aan de slag wilt, ben je afhankelijk van situaties als deze', reageert de vroegere oefenmeester van SC Heerenveen, Heracles Almelo, Feyenoord en AZ. 'Halverwege ergens instappen is voor mij geen probleem. En de Duitse competitie is me vorig seizoen goed bevallen. 1. FC Nürnberg speelde op het hoogste niveau. Maar ook de Tweede Bundesliga is een sterke competitie. En VfL Bochum heeft een ploeg die in principe gewoon middenmoot speelt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.