VfL Bochum denkt na over huiswerk Verbeek

Reacties

Gertjan Verbeek is weer een stap dichter bij een overgang naar VfL Bochum gekomen. 'We zijn redelijk constructief bezig', zegt de 52-jarige oefenmeester tegen Voetbal International over zijn meest recente gesprekken met de Duitse club.

VfL Bochum denkt na over huiswerk Verbeek

'Er is nog geen akkoord, maar het kan snel gaan. Bochum heeft laten weten deze week de knoop door te hakken', vervolgt Verbeek.

Verbeek moet de opvolger worden van de ontslagen Peter Neururer. Vooralsnog neemt interim-trainer Frank Heinemann de honneurs waar. Dinsdag speelt de nummer negen van de Tweede Bundesliga een uitwedstrijd tegen Greuther Fürth.

'We hebben allebei de intentie er samen uit te komen', vervolgt Verbeek. 'De club wil graag met mij in zee en ik sta er niet onwelwillend tegenover. Maar ik heb wél een eisenpakket op tafel gelegd en enkele aandachtspunten aangestipt. Dat gaat hoofdzakelijk over de spelersgroep en financiële mogelijkheden. We zitten al in de fase dat we met huiswerk uit elkaar zijn gegaan. Bochum denkt daar nu over na. Misschien komen ze er vandaag nog op terug, of morgen. En dan kan het snel gaan.'

Aanbiedingen om bondscoach te worden, liet Verbeek lopen. 'Zambia heeft me gevraagd, er was belangstelling van Nigeria en iemand wilde me in beeld brengen bij de Griekse bond. Dat werd allemaal nooit concreet, want zolang ik me fit voel wil ik nog dagelijks op het veld staan. Een landenteam hoeft bij mij voorlopig niet aan te kloppen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.