Venezuela dankzij Rondón verrassend langs Colombia

Reacties

Colombia is met een valse start begonnen aan de strijd om de Copa América. Venezuela won de eerste wedstrijd in Groep C: 0-1.

Venezuela dankzij Rondón verrassend langs Colombia

Samen met Brazilië was Colombia de grote favoriet in Groep C, waar van Peru en Venezuela weinig wonderen werden verwacht. Maar in Rancagua zorgde Venezuela voor een enorme verrassing. Colombia startte met spelers als Carlos Bacca, Juan Guillermo Cuadrado, Radamel Falcao en James Rodríguez, maar de ploeg van bondscoach José Pékerman slaagde er lang niet in om gevaarlijk te worden.

Pas nadat José Salomón Rondón na een uur voor de voorsprong van Venezuela had gezorgd, leek Colombia wakkergeschud. Teófilo Gutiérrez kreeg een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd geblokt. Cristián Zapata schoot tien minuten voor tijd van dichtbij naast. Na goed terugkoppen van invaller Jackson Martínez kreeg Cuadrado misschien wel de beste kans, maar ook hij had zijn vizier niet op scherp staan.

Venezuela hield stand en mag zich in ieder geval voor een paar uur koploper van Groep C noemen. Vanaf 23.30 uur (Nederlandse tijd) komen Brazilië en Peru in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.