Corona met Mexico niet langs Bolivia

Mexico is het toernooi om de Copa América begonnen met een gelijkspel tegen Bolivia (0-0). FC Twente-aanvaller Jesús Manuel Corona speelde de hele wedstrijd aan de kant van de ploeg van bondscoach Miguel Herrera.

Bolivia startte uitstekend aan de wedstrijd en kreeg na een kwartier een enorme kans op de openingstreffer, maar de inzet van Ricardo Pedriel belandde op de paal. Kort voor rust kwam Mexico opnieuw goed weg toen Jhasmani Campos het van afstand probeerde. Doelman José de Jesús Corona redde echter uitstekend.

In de 67ste minuut liet ook Mexico zich zien. Uit een voorzet van Corona kopte Raúl Jiménez voorlangs. Zeven minuten voor tijd was ook Vicente Matías Vuoso dicht bij een treffer, maar Romel Quiñónez hield zijn doel schoon. Beide landen hebben nu één punt, twee minder dan Chili. Het gastland won de eerste wedstrijd in Groep A met 2-0 van Ecuador.