Chili opent Copa América met degelijke zege

Reacties

Chili heeft in het openingsduel van de Copa América uitstekende zaken gedaan. Ecuador werd met 2-0 verslagen door het gastland.

Chili opent Copa América met degelijke zege

Sterspeler Arturo Vidal hielp de Chilenen in het zadel. Hij benutte in de 67ste minuut een strafschop nadat er in het penaltygebied een overtreding op hem was gemaakt. Die goal leek niet genoeg voor de zege, want in de slotfase leek Enner Valencia namens Ecuador de gelijkmaker te verzorgen. Zijn inzet strandde echter op de lat.

Chili kwam met de schrik vrij en gooide het duel zes minuten voor het einde in het slot. Alexis Sánchez, de andere grote naam bij Chili, legde af op Eduardo Vargas die afrondde: 2-0. Vlak voor tijd kwam Chili met tien man te staan na rood (twee keer geel) voor Matías Fernández.

Met de zege zet Chili een forse stap naar de kwartfinale in Groep A. De nummers een en twee van alle poules gaan verder naar de laatste acht, inclusief de twee beste nummers drie. De andere landen in deze poule, Bolivia en Mexico, ontmoeten elkaar vannacht om 01.30 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.