PSV loopt plek in Pot 1 mis door nieuwe Champions League-opzet

Reacties

Nu de landstitel binnen is, gaat bij PSV langzaam de blik op volgend seizoen. De Eindhovenaren zullen niet in Pot 1 belanden bij de Champions League-loting, in tegenstelling tot Feyenoord vorig jaar.

PSV loopt plek in Pot 1 mis door nieuwe Champions League-opzet
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 8
PSV
PSV

Dat heeft alles te maken met de nieuwe opzet van het miljardenbal. De deelnemers - vanaf volgend seizoen liefst 36 - belanden in één megastand. De UEFA heeft besloten om de vier potten van negen teams in te delen op basis van het clubcoëfficiënt, uitgezonderd de titelhouder die altijd in Pot 1 zit.

In de oude modus was het nog zo dat de regerend Champions League- en Europa League-kampioen in de hoogste pot terechtkwamen, aangevuld met de kampioenen van de hoogst genoteerde landen op de coëfficiëntenlijst. Zo plukte Feyenoord dit seizoen de vruchten van de opmars van de Eredivisie op de UEFA-ranking.

Dit verandert er allemaal in de Champions League:

PSV zal, gezien zijn clubcoëfficiënt, deel uitmaken van Pot 2 of Pot 3. Omdat iedereen twee clubs uit zijn 'eigen' pot treft, is de potindeling een stuk minder interessant dan voorheen.

Zoals bekend gaat de nieuwe opzet van de Champions League gepaard met een premiestijging. De startbonus is verhoogd van 15,6 naar 18,6 miljoen euro. Verder zijn er opnieuw bedragen per wedstrijd te verdienen en hangen er premies vast aan de plek in de eindstand van de hoofdfase. Al met al is de schatting dat de deelnemers er gemiddeld vijftien procent op vooruitgaan. Dit seizoen verdiende PSV, dat het tot de achtste finale schopte en daarin strandde tegen Borussia Dortmund, zo'n 49 miljoen euro in het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.