Titelverdediger Uruguay ontsnapt tegen Jamaica

Uruguay is weinig overtuigend begonnen aan het verdedigen van zijn titel op het toernooi om de Copa América. De openingswedstrijd van Groep B, waarin Argentinië en Paraguay het vanaf 23.30 tegen elkaar opnemen, resulteerde in een magere 1-0 zege op invitatie-deelnemer Jamaica.

Uruguay had in Antofagasta de grootste moeite om zijn status als kampioen van Zuid-Amerika waar te maken. Zonder de nog voor acht competitieve wedstrijden geschorste Luis Suarez ontbrak het de ploeg van bondscoach Óscar Tabárez aan fantasie om de Jamaicaanse defensie aan het wankelen te brengen.

Typerend was dat het eerste echt gevaarlijke moment pas zeven minuten voor rust viel te noteren. Doelman Duwayne Kerr bracht echter redding op het schot van Cristian Rodríguez (foto). Zeven minuten na rust was het wel raak toen de linksbuiten, dit seizoen door Atlético Madrid verhuurd aan Parma en Grêmio, bij een vrije trap het meest attent reageerde: 1-0.

Aan het uitbouwen van die score kwam Uruguay ondanks de aanwezigheid van Edinson Cavani in de spits niet meer toe. Jamaica kreeg in de slotfase nog enkele uitstekende mogelijkheden om een punt over te houden aan het Copa América-debuut, maar de titelverdediger ontsnapte mede dankzij een uitstekende save van Fernando Muslera aan een blamage.